top of page
IMG_20210808_071012_1.jpg

Σχετικά με την Μυθική Γη

Η λέξη μυθικός στην ελληνική γλώσσα χρημοποιείται μεταφορικά για να περιγράψει κάτι αξιοσημείωτο, το οποίο προκαλεί απερίγραπτο θαυμασμό. Η Μυθική Γη είναι ένα μικρό αγρόκτημα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Στυμφαλίας. Εκεί σύμφωνα με ένα μύθο ο Ηρακλής εξολόθρευσε κάποια τερατώδη πουλιά με το τόξο του. Τα πουλιά αυτά γεύονταν ανθρώπινη σάρκα και κατέστρεφαν τις καλλιέργειες και τη γη. Ο μύθος αυτός εξακολουθεί να μας εμπνέει καθώς κάποιες καλλιεργητικές πρακτικές έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και στη γη. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, όσο μικρή και αν είναι επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη. Κατά αυτόν τον τρόπο η μεταφορική έννοια της λέξης μυθικός όσον αφορά τα προϊόντα μας είναι η εξαιρετική προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλει κάποιος για να παράξει προϊόντα εκπληκτικής ποιότητας, ενώ η γη συμβολίζει το αγρόκτημά μας.

 

Είμαστε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την παραγωγή εποχιακών λαχανικών, καρυδιών και οσπρίων. Στόχος μας είναι η παραγωγή ποιοτικών και γευστικών προϊόντων με σεβασμό στους καταναλωτές και στη φύση. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε φυσικές και βιώσιμες μεθόδους παραγωγής. Η ποιότητα για εμάς δεν σχετίζεται με την εξωτερική εμφάνιση των προϊόντων, αλλά με την ποιότητα των συστατικών τους.

Η οικογένειά μας ασχολείται με την καλλιέργεια της γης για περισσότερο από τρείς γενιές. Όλα αυτά τα χρόνια σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγες στις γεωργικές πρακτικες. Η ανάγκη για την παραγωγή ολοένα και αυξανόμενων ποσοτήτων οδήγησε στη μηχανοποίηση της αγροτικής παραγωγής καθώς και στη χρήση χημικών και φυτοφαρμάκων. Σε αντίθεση με αυτή τη γενική τάση, το αγρόκτημά μας εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσταγές της φύσης και με τις ανάγκες των καταναλωτών.

 

Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μας βρίσκονται κατακερματισμένες σε όλη την περιοχή της Στυμφαλίας, πράγμα που κάνει την πλήρη μηχανοποίηση της καλλιέργειας αδύνατη. Ο υγρότοπος, ο οποίος δημιουργείται από τη λίμνη Στυμφαλία, πρέπει να γίνει σεβαστός, ώστε να βρίσκεται εκεί και για τις επόμενες γενιές. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ενστερνιστούμε τις εντατικές μεθόδους καλλιέργειας, οι οποίες οδηγούν σε σημαντική οικολογική καταστροφή. Αυτός ο σεβασμός είναι αυτό που οι καταναλωτές έχουν ανάγκη τη σημερινή εποχή: φαγητό απαλλαγμένο από επικίνδυνες ουσίες, νόστιμο και θρεπτικό.

Μόνο με τη χρήση βιώσιμων μεθόδων παραγωγής μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε αληθινοί απέναντι στα πιστεύω μας. Έτσι αποστολή μας είναι να υπηρετούμε τη Μυθική Γη, αντιστεκόμενοι στις γενικές τάσεις και παραμένοντας άρικτα συνδεδεμένοι με αυτή τη γη, τη Στυμφαλιακή γη.

IMG_20211014_091402.jpg

Για παραγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Στυμφαλία Κορινθίας

20016

Follow us on Instagram

  • Instagram
bottom of page